Waddenliefhebbers opgelet: ‘Wadvogels’ app volledig vernieuwd

De bestaande app ‘Wadvogels’ is volledig vernieuwd – niet alleen is het in een nieuw jasje gestoken, ook is het gebruiksvriendelijker en geeft het tips hoe je beter rekening kunt houden met de wadvogels. De app is een uniek initiatief van negen natuurorganisaties die zich gezamenlijk inzetten voor gezonde wadvogelpopulaties. Want met de wadvogels gaat het niet goed en dat komt onder andere door (onbedoelde) menselijke verstoring. Vanaf nu kan men met behulp van de app in een handomdraai de vogels opzoeken die er te bewonderen zijn, ontdekken hoe je wadvogels zo min mogelijk verstoord en meer!

‘Met Wadvogels heb je altijd een wadvogelgids op zak mét tips om vogelverstoring tegen te gaan', vertelt Floris van Hest, directeur Vogelbescherming Nederland. ‘Het zijn voor ons vaak simpele handelingen die voor de vogels een wereld van verschil maken. Samen met de andere natuurorganisaties zetten we alles op alles om dit tussen de oren te krijgen bij Waddenliefhebbers, van bezoeker tot bewoner'.

Van vogels herkennen tot getijdentabellen

De vernieuwde app bevat tips voor meer rust voor vogels, maar ook handige tools waarmee je via vragen vogels kunt herkennen en live de getijden kunt zien. Ook geeft het een overzicht van de vogelkijkplekken die het Waddengebied rijk is. ‘Wadvogels’ is vanaf nu beschikbaar op www.vogelsvanhetwad.nl of in de app stores van Apple en Google Play.

Samen sterk voor een gezonde wadvogelpopulatie

De app Wadvogels maakt deel uit van een meerjarig samenwerkingsinitiatief onder de noemer ‘Wij&Wadvogels’ waarbij Het Groninger Landschap, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Rijksuniversiteit Groningen, Staatsbosbeheer, The Fieldwork Company, Vogelbescherming Nederland en de Waddenvereniging zich samen inzetten aan het herstel van gezonde vogelpopulaties in het Waddengebied. ‘Wij&Wadvogels’ wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, het ministerie van LNV en de drie Waddenprovincies (Noord-Holland, Friesland en Groningen).