UITNODIGING! Vrijdag 21 april feestelijke opening vernieuwde Hegewiersterfjild

Na jarenlang graven, grond verzetten en bouwen, zijn de werkzaamheden in het Hegewiersterfjild in het kader van het samenwerkingsprogramma Wij&Wadvogels eind vorig jaar afgerond door Natuurmonumenten. De genomen maatregelen hebben er aan bijgedragen dat het gebied robuuster, geschikter voor vogels en beter beleefbaar is geworden.

Resultaat met eigen ogen bekijken

Naast dat er met een selecte groep betrokkenen wordt geproost op de uitkijktoren, willen we ook vogel- en natuurliefhebbers in de gelegenheid stellen om de herinrichting van dit prachtig wad- en weidevogelgebied te bewonderen. Nadat we de nieuwe, tweedehands uitkijktoren hebben geopend nodigen we je uit voor een kort veldbezoek waarin we de resultaten van dit Wij&Wadvogels-deelproject met eigen ogen bekijken. We sluiten feestelijk af met een korte borrel.

• Wanneer? Vrijdag 21 april van 13:30 tot 16:00 uur
• Waar? Hegewiersterfjild, Friesland (locatie: klik hier)

Beperkt aantal plekken beschikbaar

Graag vernemen we uiterlijk maandag 17 april of je aanwezig bent door een e-mail te sturen naar malou.sopacua@vogelbescherming.nl met daarin vermeld: naam, telefoonnummer, indien relevant organisatie en aantal personen. LET OP: Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar vanwege het broedseizoen. Je ontvangt daarom na aanmelding een bevestiging van je aanwezigheid óf dat er helaas geen plek meer is.  

Komt 21 april je niet uit? Op 13 mei en 4 juni organiseert Natuurmonumenten ook een excursie in Hegewiersterfjild. Ter info: aan deze excursies zijn kosten verbonden – dit in tegenstelling tot de opening van 21 april.

Zien we je daar? Namens het team van Wij&Wadvogels,

Hanneke Wijnja, Boswachter Communicatie & Beleven Friesland, Natuurmonumenten
Ingrid Aaldijk, Algemeen Projectleider Wij&Wadvogels, Vogelbescherming Nederland