Trek eropuit tijdens de Nationale Vogelweek!

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een Nationale Vogelweek. Van 6-14 mei faciliteert Vogelbescherming Nederland honderden excursies voor wie dat wil. En laten we eerlijk zijn: wie wil dat nou niet? U gaat onder begeleiding (al dan niet digitaal) naar buiten en u zult gegarandeerd de meest prachtige natuurervaringen meemaken.

Wat is de Nationale Vogelweek?

Tijdens de Nationale Vogelweek bieden wij - samen met honderden vrijwilligers en collega-organisaties - vele vogelexcursies en vogelactiviteiten aan in heel Nederland. Deze zijn in principe gratis (enkele uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld waar een bootje gehuurd moet worden), en geschikt voor natuurliefhebbers van ieder 'niveau'. Dus ook beginnende vogelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. Graag zelfs! Want u kunt op pad met ervaren excursieleiders, die de vogels en het gebied in kwestie vaak op hun duimpje kennen. En zij zullen u uitleg geven over de vogels - en soms ook andere dieren en planten - die u onderweg tegenkomt. Een uitstekende manier om meer over vogels te weten te komen!

Van Schiermonnikoog tot Maastricht

Verspreid over het hele land – van Schiermonnikoog tot aan Maastricht en van Den Haag tot Enschede – zijn honderden vogelexcursies georganiseerd voor de Nationale Vogelweek. Waar de meesten vooral voor volwassenen zijn, zijn er ook excursies te vinden voor het hele gezin

Digitale vogelroutes

Voor wie bepaalde excursies niet goed uitkomen, of voor als een excursie is volgeboekt, hebben we ook digitale vogelroutes tijdens de Vogelweek. Via een zogenaamde webapp kunt u - met uw mobiel in de hand - een vogelroute volgen en onderweg krijgt u informatie te zien en te horen over de vogels die tegen kunt komen. Deze routes zijn gemaakt door dezelfde excursieleiders als die ook 'fysieke' excursies geven. Van 1 mei t/m 30 juni zijn ze te gebruiken via www.mijnvogelweek.nl: zoals gezegd een app, die alleen goed gewerkt op uw mobiel (en als uw locatie aanstaat!).

Wil je ook mee op vogelexcursie? Wees er dan razensnel bij, want de excursies lopen traditiegetrouw snel vol! Bekijk alle excursies van de Nationale Vogelweek 2023.