Toogdag voor de Wadden 2023

Maandag 26 juni was in Den Helder de Toogdag voor de Wadden. Een dag die het Waddenfonds en het Omgevingsberaad Waddengebied elk jaar organiseren. Dit jaar was het thema Energiek Waddengebied. Het werd een energieke dag vol presentaties, pitches, paneldiscussies en netwerken. Bij deze toogdag waren ook de ministers Van der Wal, Harbers en Jetten. Een mooie kans voor algemeen projectleider Ingrid Aaldijk van Wij&Wadvogels om het belang van het beschermen van de wadvogels te benadrukken.

Want de Wadden zonder vogels? Dat is haast niet voor te stellen. Toch zijn er elk jaar steeds minder vogels in het Waddengebied. Samenwerkingsprogramma Wij&Wadvogels zet zich in om dit enige natuurlijke UNESCO Werelderfgoed van Nederland vogelrijk te houden. Met de campagne #WADdoejij maken we alle waddenliefhebbers bewust om vogels niet onnodig te verstoren. Zo ook bij de drie ministers en alle andere stakeholders op de toogdag.

Nieuwsgierig naar deze toogdag? Regio Noordkop maakte een mooi verslag. Je leest dit op hun website: Ministers bezoeken Den Helder tijdens Toogdag voor de Wadden: “Cruciaal dat natuur in orde is”