WADdoejij

App Wadvogels

Download de Wadvogel App: van vogels herkennen tot getijdentabellen en de prachtigste vogelkijkplekken, inclusief handige tools & tips. Zo ontdek je in een handomdraai de wondere wereld van onze wadvogels...

‘Wadvogels’ is beschikbaar via vogelsvanhetwad.nl of in de app stores:

Apple Store      Google Play

Ontdek de 6 simpele ANTI-STRESS tips!

Help je mee om vogels in het Waddengebied - het enige natuurlijke UNESCO Werelderfgoed van Nederland - de rust en ruimte te bieden die ze zo hard nodig hebben? Kijk om je heen. Zie je vogels? Geniet, maar houd afstand. En dat geldt natuurlijk ook voor je hond. Houd je hond aan de lijn en laat deze ook in losloopgebieden niet achter vogels aan rennen. Betreed geen rustgebieden, maak niet teveel lawaai en blijf op de paden. Mensen en vogels kunnen prima samen op de Wadden.

Ontdek wat jij kan doen, want met de simpelste handelingen kunnen we voor de vogels een wereld van verschil maken!

#WADdoejij - Bekijk de 6 anti-stress tips

WAD is er aan de hand?

Het Waddengebied is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van ons land. Mooie stranden, het prachtige Wad, lekker uitwaaien - het hele jaar weten veel mensen het Waddengebied te vinden. Het is ook het leefgebied van miljoenen vogels. Tijdens het broedseizoen in het voorjaar en voorafgaand aan de najaarstrek komen vogels hier om uit te rusten en bij te tanken. Maar met veel wadvogels gaat het niet goed. Als Waddenliefhebbers maken we het de vogels, vaak onbedoeld, moeilijk. Dat kan anders!

Lees verder

Over #WADdoejij

Vogelbescherming Nederland slaat samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Waddenvereniging, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland en Het Groninger Landschap de handen ineen voor de wadvogels. De natuurorganisaties willen de neerwaartse trend in broed- en trekvogelpopulaties in het Waddengebied ombuigen. Ze roepen alle waddenliefhebbers op om vogels de rust en ruimte te bieden die ze nodig hebben. De campagne #WADdoejij maakt onderdeel uit van het meerjarige samenwerkingsprogramma Wij&Wadvogels. Hierin werken de zeven natuurorganisaties samen aan het herstel van gezonde vogelpopulaties in het Waddengebied.

Lees meer